Terug

  • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
  • Erectiepillen anoniem verzonden
  • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

Wat is de beste magnesium?

Wat is de beste magnesium?

Waarom magnesium aanvullen? | Magnesiumsupplementen | Soorten magnesiumsupplementen | Voor wie is magnesium goed? | Wat zijn de voordelen van magnesium?

Wat is magnesium?

Een goede vraag, want wat is de beste magnesium? In dit artikel gaan we je daar een antwoord op geven. We leggen je uit wat magnesium is en waarom het goed is voor je gezondheid. Lees het op je gemak door en dan kun je er veel over te weten komen. Magnesium is een mineraal dat de laatste jaren veel aandacht heeft gekregen. Dit komt doordat magnesium een belangrijke rol speelt in veel lichaamsprocessen en daarom bekend staat als een 'alleskunner' of 'de vonk van het leven'. Mineralen, zoals magnesium, zijn voedingsstoffen die in kleine hoeveelheden in ons eten en drinken voorkomen en belangrijk zijn voor een normale groei, ontwikkeling en gezondheid. Ze worden gewonnen uit de natuur, bijvoorbeeld uit de aarde of de zee, en komen via planten en dieren in ons voedsel terecht.

Magnesiumbehoefte

De dagelijkse behoefte aan magnesium varieert afhankelijk van geslacht en leeftijd. Mannen hebben meer magnesium nodig dan vrouwen. Volgens het Voedingscentrum bedraagt de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium 350 milligram voor volwassen mannen en 300 milligram voor volwassen vrouwen. Deze hoeveelheden zijn doorgaans voldoende voor 97-98% van de volwassenen. Echter, in bepaalde situaties zoals zwangerschap, slechte opname in de darmen, of intensieve sportbeoefening, kan de behoefte aan magnesium hoger zijn.

Waarom magnesium aanvullen?

Zelfs met een magnesiumrijk dieet kan het moeilijk zijn om voldoende magnesium binnen te krijgen. Hier zijn verschillende redenen voor:

  • Naarmate we ouder worden, neemt onze dunne darm minder magnesium op. Ook medicijngebruik kan de opname verminderen.
  • Door intensieve landbouw, veranderende teeltmethoden en langdurig gebruik van kunstmest bevat de bodem minder mineralen, waaronder magnesium. Hierdoor bevat ons voedsel ook minder voedingsstoffen.
  • Veel van ons voedsel is sterk bewerkt, wat leidt tot verlies van magnesium. Verhitten, vermalen en raffineren van voeding vermindert het magnesiumgehalte. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor onbewerkte, volwaardige voeding.

Magnesiumsupplementen

Er zijn verschillende vormen van magnesiumsupplementen beschikbaar, die in hun opneembaarheid variëren. Organische magnesiumverbindingen (zoals magnesiumcitraat en magnesiummalaat) worden beter opgenomen door het lichaam dan anorganische verbindingen (zoals magnesiumoxide). Organische verbindingen zijn stabieler en effectiever in het lichaam.

Soorten magnesiumsupplementen

  • Magnesiumcitraat: De meest populaire vorm van magnesium, bevordert sterke botten en soepele spieren, energiestofwisseling en eiwitopbouw. Geschikt voor sporters en kan op elk moment van de dag worden ingenomen.
  • Magnesiummalaat: Helpt bij vermoeidheid en futloosheid. Bevat appelzuur, wat de energieproductie in het lichaam ondersteunt. Het beste in de ochtend in te nemen.
  • Magnesiumtauraat: Ondersteunt geestelijke balans, geheugen en concentratievermogen. Bevat ook vitamine B6 voor betere opname. Kan gedurende de dag of ’s avonds worden ingenomen.
  • Magnesiumbisglycinaat: Een aminozuurgebonden magnesium met hoge biologische beschikbaarheid, goed voor geestelijke balans en veerkracht. Het beste voor het slapengaan in te nemen.
  • Magnesium L-threonaat: Een noötropicum dat de hersenfuncties ondersteunt, ook wel 'brain magnesium' genoemd. Goed voor geheugen en concentratie, kan zowel overdag als 's avonds worden ingenomen.
  • Zee Magnesium: Natuurlijke magnesiumvorm gewonnen uit mineraalrijk zeewater voor de Ierse kust. Bevat magnesiumhydroxide, dat 50% beter wordt opgenomen dan magnesiumoxide.

Voor wie is magnesium goed?

Magnesium is goed voor een breed scala aan mensen en kan verschillende gezondheidsvoordelen bieden, zoals voor mensen met een magnesiumtekort. Een tekort aan magnesium kan leiden tot symptomen zoals spierkrampen, vermoeidheid, en hartritmestoornissen. Ook atleten en mensen die veel sporten hebben er behoefte aan. Magnesium speelt een rol in spiercontractie en ontspanning, energieproductie en het verminderen van vermoeidheid, wat vooral nuttig is voor mensen die intensief trainen. Ook voor ouderen is het goed, want naarmate mensen ouder worden, neemt de opname van magnesium af en kan de kans op een tekort toenemen. Suppletie kan helpen bij het behoud van botgezondheid en het voorkomen van osteoporose. Magnesium kan helpen bij het beheersen van aandoeningen zoals hoge bloeddruk, diabetes type 2, migraine, en sommige cardiovasculaire problemen. Zwangere vrouwen gebruiken het ook. Magnesium is belangrijk voor zowel de moeder als de zich ontwikkelende baby, en het kan helpen bij het voorkomen van zwangerschapscomplicaties zoals pre-eclampsie. Ook voor mensen met stress en angst kan het goed zijn. Magnesium kan helpen bij het reguleren van neurotransmitters die de stemming beïnvloeden, wat gunstig kan zijn voor mensen die last hebben van stress en angst. Maar ook voor mensen met slaapproblemen is magnesium een goede keuze om te overwegen. Het kan namelijk bijdragen aan een betere slaapkwaliteit doordat het de ontspanning van spieren bevordert en de productie van melatonine, het slaaphormoon, ondersteunt.

Wat zijn de voordelen van magnesium?

Magnesium geeft veel gezondheidsvoordelen en daar gaan we nu wat dieper op in. Zo weet je in ieder geval waarom het goed is dat jij het ook genoeg binnenkrijgt.

Ondersteuning van de spier- en zenuwfunctie en botgezondheid

Magnesium helpt bij de juiste werking van spieren en zenuwen, wat belangrijk is voor spiercontractie en ontspanning, evenals voor zenuwgeleiding. Magnesium speelt een belangrijke rol bij het behouden van sterke botten. Het helpt bij de opname van calcium en draagt bij aan de structuur van botweefsel.

Energieproductie en hartgezondheid

Magnesium is betrokken bij de productie van ATP (adenosinetrifosfaat), de belangrijkste energiebron in cellen, wat bijdraagt aan het algehele energieniveau en de stofwisseling. Magnesium helpt bij het reguleren van de hartslag en kan helpen bij het voorkomen van hartritmestoornissen. Het draagt ook bij aan het ontspannen van bloedvaten, wat kan helpen de bloeddruk te verlagen.

Beheer van diabetes

Magnesium speelt een rol bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel en kan de insulinegevoeligheid verbeteren, wat gunstig is voor mensen met diabetes type 2.

Stress- en angstvermindering

Magnesium kan helpen bij het reguleren van neurotransmitters die betrokken zijn bij de stemming, zoals serotonine, wat kan bijdragen aan het verminderen van stress en angst.

Verbetering van de slaapkwaliteit

Magnesium kan helpen bij het ontspannen van de spieren en de productie van melatonine, wat bijdraagt aan een betere slaap.

Ondersteuning van de spijsvertering

Magnesium helpt bij het reguleren van de darmmotiliteit, wat constipatie kan voorkomen en een gezonde spijsvertering ondersteunt.

Ontstekingsremmende effecten

Magnesium kan helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam, wat gunstig kan zijn voor de preventie en behandeling van chronische ziekten zoals hart- en vaatziekten en artritis.

Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties contact op met een deskundige. Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Overleg het altijd met de arts en volg het advies op.

Referenties: Redactie, https://www.health.com/types-of-magnesium-7853312

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box