Terug

  • Voor 16:00 uur besteld morgen in huis
  • Erectiepillen anoniem verzonden
  • Erectiemiddelen op natuurlijke basis

Saffraan extract als ondersteuning voor het mannelijk en vrouwelijk libido

Saffraan extract als ondersteuning voor het mannelijk en vrouwelijk libido

Wetenschappelijk onderzoek naar saffraan en vrouwelijk libido | Ondersteuning voor het mannelijk libido | Hoe saffraan-extract het libido ondersteunt.

Het libido, of seksueel verlangen

Saffraan, een specerij die wordt gewonnen uit de stamper van de Crocus sativus-bloem, staat al eeuwenlang bekend om zijn culinaire, medicinale en therapeutische toepassingen. Het is een van de duurste specerijen ter wereld vanwege het arbeidsintensieve oogstproces. Behalve de rijke smaak en kleur die saffraan aan gerechten toevoegt, heeft het ook tal van gezondheidsvoordelen. In de laatste decennia is er groeiende wetenschappelijke belangstelling voor de effecten van saffraan-extract op de menselijke gezondheid, waaronder het verbeteren van het libido bij zowel mannen als vrouwen.

Het libido, of seksueel verlangen, is een complexe mix van fysieke, psychologische en hormonale factoren. Het kan door verschillende oorzaken worden beïnvloed, zoals stress, vermoeidheid, hormonale veranderingen, medicijngebruik en onderliggende gezondheidsproblemen. Zowel mannen als vrouwen kunnen te maken krijgen met een verminderd libido, wat kan leiden tot relatieproblemen en een verminderde levenskwaliteit. Saffraan-extract biedt een natuurlijke en veilige ondersteuning voor het verhogen van het libido, zonder de bijwerkingen die vaak worden geassocieerd met conventionele medicatie.

De geschiedenis van saffraan

Saffraan wordt al duizenden jaren gebruikt in de traditionele geneeskunde van verschillende culturen, waaronder de Perzische, Indiase en Chinese geneeswijzen. Het werd geprezen om zijn vermeende afrodisiacum-effecten, evenals zijn vermogen om stemming, geheugen en energie te verbeteren. In de klassieke oudheid werd saffraan gebruikt door zowel mannen als vrouwen om seksuele lust en prestaties te bevorderen. De teelt van saffraan vindt voornamelijk plaats in Iran, India, Spanje en Griekenland, waar het oogsten van de delicate bloempjes met de hand gebeurt. Deze zorgvuldige behandeling draagt bij aan de hoge kosten van saffraan. Het actieve ingrediënt dat verantwoordelijk is voor de meeste gezondheidsvoordelen van saffraan is crocine, samen met picrocrocine en safranal, die zorgen voor de kenmerkende smaak, geur en kleur.

Chemische samenstelling van saffraan-extract

Saffraan-extract is rijk aan bioactieve verbindingen die bijdragen aan de gezondheid, waaronder carotenoïden (zoals crocine), flavonoïden, vitaminen en mineralen. De drie belangrijkste bioactieve stoffen die invloed hebben op het libido zijn:

  • Crocine is een carotenoïde die saffraan zijn dieprode kleur geeft. Het heeft antioxidante en ontstekingsremmende eigenschappen en is geassocieerd met verbeteringen in stemming en seksuele functie.
  • Safranal is de stof die verantwoordelijk is voor de kenmerkende geur van saffraan. Safranal heeft kalmerende en stemmingsverbeterende effecten, wat kan bijdragen aan een beter seksueel verlangen.
  • Picrocrocine is de stof die de bittere smaak van saffraan veroorzaakt. Picrocrocine breekt af in safranal bij droging en heeft milde stimulerende eigenschappen.

Samen werken deze verbindingen synergistisch om de neurotransmitters in de hersenen te beïnvloeden, de bloedstroom te verbeteren en hormonale balans te bevorderen, wat allemaal bijdraagt aan een verbeterd libido.

Hoe saffraan-extract het libido ondersteunt

Saffraan-extract beïnvloedt verschillende biologische mechanismen die het libido bij zowel mannen als vrouwen kunnen verhogen. Een aantal mogelijkheden zijn:

  • Saffraan-extract heeft een positief effect op serotonine- en dopaminegehaltes in de hersenen. Serotonine staat bekend als de "gelukshormoon" en speelt een belangrijke rol in het reguleren van stemming, angst en seksuele opwinding. Een verhoogd serotonineniveau kan bijdragen aan een verbeterd seksueel verlangen en een verminderd gevoel van remming.
  • De antioxidante eigenschappen van crocine helpen bij het bestrijden van oxidatieve stress, die vaak in verband wordt gebracht met een verminderde seksuele functie. Door ontstekingen te verminderen, kan saffraan helpen bij het behoud van gezonde bloedvaten, wat belangrijk is voor een goede doorbloeding en seksuele respons.
  • Voor zowel mannen als vrouwen is een gezonde bloedtoevoer naar de geslachtsorganen belangrijk voor seksuele opwinding. Saffraan-extract kan de bloedvaten verwijden, wat leidt tot een betere doorbloeding en, in het geval van mannen, verbeterde erectiele functie.
  • Stress, depressie en angst kunnen het libido ernstig verlagen. Saffraan heeft stemmingsverbeterende effecten die deze negatieve emoties kunnen verlichten, wat leidt tot een natuurlijker en gezonder seksueel verlangen.
  • Bij vrouwen kan saffraan helpen om hormonale disbalansen die het libido beïnvloeden, zoals lage oestrogeenspiegels tijdens de menopauze, te corrigeren. Voor mannen kan saffraan de testosteronproductie stimuleren, wat direct samenhangt met het libido.

Ondersteuning voor het vrouwelijk libido

Vrouwen kunnen om verschillende redenen te maken krijgen met een verminderd libido, waaronder hormonale schommelingen tijdens de menstruatiecyclus, zwangerschap, postpartum, en menopauze. Daarnaast kunnen psychologische factoren zoals stress, angst en vermoeidheid bijdragen aan een verminderd seksueel verlangen. Saffraan-extract biedt een natuurlijke oplossing die deze verschillende factoren tegelijk kan aanpakken.

Wetenschappelijk onderzoek naar saffraan en vrouwelijk libido

Er zijn verschillende studies uitgevoerd naar de effecten van saffraan op het vrouwelijk libido. Een gerandomiseerde, dubbelblinde studie gepubliceerd in het tijdschrift Psychopharmacology toonde aan dat vrouwen die 30 mg saffraan-extract per dag innamen gedurende vier weken, een significante verbetering in seksueel verlangen en opwinding rapporteerden in vergelijking met de placebogroep. De onderzoekers concludeerden dat saffraan een effectieve, natuurlijke interventie kan zijn voor het verbeteren van de vrouwelijke seksuele functie, vooral bij vrouwen die lijden aan antidepressiva-geïnduceerde seksuele disfunctie. Een andere studie uitgevoerd in Iran onderzocht de effecten van saffraan bij vrouwen met premenstrueel syndroom (PMS), een aandoening die vaak gepaard gaat met stemmingswisselingen en een verminderd libido. De resultaten toonden aan dat saffraan niet alleen de fysieke en emotionele symptomen van PMS aanzienlijk verminderde, maar ook het seksueel verlangen verhoogde, wat suggereert dat saffraan een dubbele rol kan spelen bij het verbeteren van zowel de mentale als seksuele gezondheid van vrouwen.

Ondersteuning voor het mannelijk libido

Mannen kunnen ook last hebben van een verminderd libido door een aantal factoren, waaronder lage testosteronspiegels, erectiestoornissen, stress, en het gebruik van bepaalde medicatie zoals antidepressiva. Saffraan-extract biedt een natuurlijke oplossing om het mannelijk libido te ondersteunen door deze problemen aan te pakken.

Wetenschappelijk onderzoek naar saffraan en mannelijk libido

Een studie gepubliceerd in het tijdschrift Phytomedicine onderzocht het effect van saffraan-extract op erectiestoornissen bij mannen. De deelnemers namen gedurende tien dagen 200 mg saffraan-extract per dag in, wat leidde tot significante verbeteringen in erectiele functie en algemene seksuele tevredenheid. Deze resultaten werden toegeschreven aan de verhoogde bloedcirculatie en het ontspannende effect van saffraan op de bloedvaten. Daarnaast hebben andere studies aangetoond dat saffraan een positieve invloed heeft op het algehele seksuele verlangen en de tevredenheid bij mannen, vooral bij diegenen die lijden aan antidepressiva-geïnduceerde seksuele disfunctie. Saffraan kan de negatieve effecten van deze medicijnen op het libido tegengaan, zonder de bijwerkingen van medicatie zoals sildenafil (Viagra).

Dosering en veiligheid van saffraan-extract

Hoewel saffraan-extract over het algemeen als veilig wordt beschouwd, is het belangrijk om de juiste dosering te volgen. De meeste studies hebben positieve resultaten gemeld bij doseringen van 30 mg per dag voor een periode van vier tot twaalf weken. Hogere doseringen kunnen leiden tot bijwerkingen zoals duizeligheid, misselijkheid en een droge mond.

Zwangere vrouwen en mensen met bepaalde medische aandoeningen moeten voorzichtig zijn met het gebruik van saffraan en een arts raadplegen voordat ze beginnen met supplementen. Het is ook belangrijk om saffraan van hoge kwaliteit te kopen van gerenommeerde leveranciers om te voorkomen dat je in de val loopt van vervalste of verontreinigde producten. Saffraan-extract biedt een natuurlijke, wetenschappelijk onderbouwde ondersteuning voor zowel het mannelijk als vrouwelijk libido. Door de unieke samenstelling van bioactieve stoffen zoals crocine, safranal en picrocrocine, kan saffraan op meerdere fronten bijdragen aan een verbeterd seksueel verlangen. Het verbetert de stemming, verhoogt de bloedcirculatie, balanceert hormonen en ondersteunt de neurotransmitterfunctie, wat allemaal bijdraagt aan een gezonder en actiever seksleven.

Informatie
De aangeboden informatie wordt door onze redactie verworven, geschreven en verwerkt in samenwerking met een netwerk van professionele tekstschrijvers en deskundige bronnen. Neem bij complicaties contact op met een deskundige. Een gezonde levensstijl en een evenwichtige en gevarieerde voeding zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging voor een gevarieerde voeding. Overleg het altijd met de arts en volg het advies op.

Referenties:
Redactie, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6727438/.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box